Refugi Baix Camp

ENTITAT BENEFICIÀRIA

El Refugi Baix Camp hauria estat la protectora escollida per l’Alba perquè sempre estava en el seu pensament col·laborar amb aquest refugi.

Associació Refugi Baix Camp – Centre d’adopció d’animals va sorgir com una iniciativa per lluitar de qualsevol forma legal contra l’abandonament dels animals, potenciar la seva defensa i protecció i fomentar l’adopció dels que ja han estat abandonats.

Els inicis d’aquesta associació se situen a l’any 2001, quan un grup de persones preocupades per aquesta problemàtica va començar una sèrie de trobades per parlar de la creació de l’associació i de la necessitat d’un refugi ben gestionat. A finals del 2001 es va produir la inscripció al Registre d’Associacions de la Generalitat, i al 2003 van passar a ser Entitat Col·laboradora del Departament de medi Ambient amb la corresponent inscripció al registre de Nuclis Zoològics.

Des del començament, incloent les paraules “Centre d’adopció d’animals” en el nom de l’associació, va voler deixar clar que l’objectiu principal no era simplement tenir un refugi on “emmagatzemar” els animals, sinó donar una nova llar als animals abandonats. Aquestes adopcions han de ser “de qualitat”, es a dir, assegurant-se que l’animal s’adapta bé al seu nou ambient.

Per això, tot i que ocasionalment s’han enviat animals més lluny, l’àmbit d’actuació és bàsicament el Baix Camp. D’aquesta manera es pot fer un seguiment posterior a l’adopció i comprovar que l’animal està en condicions correctes.

Trobareu més informació en aquest web http://www.refugibaixcamp.org/

caCatalà